Pastora geeft introductieworkshops flamencodans met muzikale begeleiding en achtergrondinformatie.


  Pastora Home


FLAMENCODANSLESSEN
in Amsterdam-Zuid, de Pijp, West

seizoen 2015-2016

In de inspirerende flamencolessen van Pastora is leren dansen belangrijker dan een dans leren. Er is veel persoonlijke aandacht en er wordt in een goede sfeer hard gewerkt.

In de les word je getraind in alle verschillende aspecten van flamencodans; houding, fysiek bewustzijn, armgebruik, voetenwerk, diverse ritmes. Daarnaast werk je toe naar een choreografie. Ook krijgen leerlingen achtergrondinformatie over deze rijke kunstvorm die geworteld is in Zuid-Spanje.

Flamencodans staat voor krachtige bewegingen, sierlijke armen en heftig voetenwerk. Het is een emotionele dansstijl. De muziek bestaat uit prachtige gitaarklanken, indringende zang en vaak percussie of palmas (klappen).


Pastora werd geschoold op de flamenco-academie Amor de Dios in Madrid, In Sevilla o.a. op de academie van Matilde Coral. Pastora maakt theater, choreografeert en is een bevlogen docente met lesbevoegdheid, die o.a. drie jaar lesgaf op de Academia de Baile Noelia Sabarea in Andalusië, Theateropleiding Selma Susanna, Frank Sanders Academie. Door de Nederlandse Flamencobiënnale werd zij uitgenodigd voor masterclasses met Farruquito, Rocio Molina, Israel Galvan, Isabel Bayon. In 2013 maakte zij met steun van het AFK de persoonlijke en vernieuwende voorstelling ‘Existence’, samen met regisseuse Selma Susanna. Pastora treedt op met diverse artiesten uit Nederland en Spanje.


Voor meer info: contact @ pastora